Az Skandináv lottóról részletesen

  A Skandináv lottó esetében 35 számból 7-t kell megjelölni. A számok két sorsoláson is részt vesznek: egy gépin és egy kézin, ez az úgynevezett ikersorsolás. Mindkét számsorsolás alkalmával 7-7 számot húznak ki. A játékos akkor nyer, ha bármelyik, vagy akár mindkét sorsoláson legalább 4 találata van. Játszani saját számokkal is lehet, de bárki kérhet véletlenszerűen választott számokat is.

A Skandináv lottó sorsolását szerda esténként lehet megnézni a TV2-n.

Számhúzónak bárki jelentkezhetha a játékba küldés hetében egy szelvényen legalább1 575 Ft (7 alapjáték) értékben játszott Skandináv lottót, és telefonon vagy weboldalunkon keresztül pályázik. Az 5 hetes szelvénnyel minden héten pályázhat a szelvénye érvényességéig, ha azon legalább 7 mezőt megjátszott.

Nyeremények

A Skandináv lottó nyereményeinek nagysága attól függ, hogy:

  • hány alapjáték érkezett be az adott sorsolásra,
  • van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény, és
  • hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban, vagyis hányan értek el 4, 5 vagy 6 találatot.

Halmozódás

Amennyiben sem a gépi, sem a kézi sorsolás 7 nyerőszáma nem hoz telitalálatot, a főnyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez.

A halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a  Részvételi Szabályzat alapján felosztjuk a többi nyertes között. Fontos: nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 4, 5 és 6 találatoké is.

Hogyan kell kitölteni egy Skandináv lottó szelvényét?

 

Egy számmezőn 35 számból 7-et kell megjelölni. Ez számít egy alapjátéknak. Egy szelvényen 10 számmező található, tehát egy szelvénnyel 10 alapjátékot lehet játszani, ilyenkor ügyelni kell a számmezők kitöltésének sorrendjére.

A szelvényen található "5 hetes" feliratú négyzet megjelölésével a szelvény minden játéka a következő öt sorsoláson is részt vesz, vagyis öt héten keresztül játszik. Amennyiben ez a négyzet üresen marad, minden játék csak a következő sorsoláson vesz részt.

JOKER játék

A Skandináv lottó szelvényével lehetőség van JOKER-t is játszani, melynek leírását itttalálja.

Mennyibe kerül egy Skandináv lottó alapjáték?

Egy alapjáték ára:   225 Ft

A fizetendő összeg: 225 Ft x alapjátékok száma x hetek száma 
(ha például két számmezőt szeretne kitölteni és a számokat 5 héten keresztül küldené játékba, akkor az ár: 225 Ft x 2 x 5 = 2 250 Ft.)

Mikor és hol lehet Skandináv lottót feladni?

  • Csütörtök 5:00 és szerda 18:00 között.
  • Bármely online terminállal rendelkező értékesítőhelyen – az értékesítőhely nyitvatartási ideje alatt -, interneten, telefonon, SMS-ben és ATM-en.

Ha a fentiekben bármilyen okból (pl. ünnepek, rendszer-karbantartás stb.) változás történne, azt közzétesszük.

Hol találja meg a kisorsolt nyerőszámokat és a heti nyereményeket?

Internetes oldalunkon kívül a terminállal rendelkező értékesítőhelyeken kihelyezett hirdetményeken, a teletext 888. oldalán, továbbá megjelenik néhány országos napilapban, illetve a SzerencseMix újságban.

Nyerési esélyek

7 találat    1 : 3 362 260
6 találat    1 : 17 154
5 találat    1 : 424
4 találat    1 : 29

1 : 27 annak az esélye, hogy a Skandináv lottó játékban nyer.

A nyereményekre fordítandó összeg felosztása

7 találat    31 %
6 találat    14 %
5 találat    14 %
4 találat    41 %