Az Ötös lottóról részletesen

 Az Ötöslottó játékban 90 szám közül kell 5-t kiválasztani. Ez történhet úgy is, hogy a játékos saját lottószámokkal, vagy véletlenszerűen kiválasztott számokkal játszik. A cél, hogy a játékos minél többet eltaláljon a szombatonként, a SzerencseSzombat műsorban sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 2 találata van egy számmezőn, természetesen a főnyereményt az 5 találat jelenti.

A sorsolás minden héten az m1 SzerencseSzombat c. műsorának keretében zajlik. Az élő adásba minden alkalommal 25 számhúzó-jelöltet hívunk meg, közülük sorsoljuk ki a helyszínen azt az egy szerencsést, aki kihúzza az 5 nyerőszámot vagy elindítja a gépi sorsolást. Ezért cserébe 1 millió forintot vihet haza! A többiek fejenként 30 ezer forinttal vigasztalódnak.

Számhúzónak bárki jelentkezhet, ha a játékba küldés hetén legalább 900 Ft értékben játszott Ötöslottót, és telefonon vagy weboldalunkon keresztül pályázik. Az 5 hetes szelvénnyel minden héten pályázhat a szelvénye érvényességéig, ha azon legalább 4 mezőt megjátszott.

Nyeremények

Az Ötöslottó játékban a nyeremények nagysága attól függ, hogy:

  • hány alapjáték érkezett be az adott sorsolásra,
  • van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény, és
  • hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban, vagyis a kisorsolt öt szám közül hány játékos találta el  mind az öt számot, illetve hányan értek el 4, 3 vagy 2 találatot.

Halmozódás

Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az öt kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez.

Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a  Részvételi Szabályzat alapján felosztjuk a többi nyertes között. Fontos: nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

Hogyan kell kitölteni egy lottószelvényt?

Egy számmezőn 90 számból 
5 számot kell megjelölni. 
Ez számít egy alapjátéknak. 
Egy szelvényen 6 számmezőben jelölhet meg számokat.

Ha több mezőt szeretne kitölteni és ezzel több játékot feladni, 
ügyeljen a számmezők  kitöltésének sorrendjére!

A szelvényen található "További gépi Ötöslottó játék" feliratú négyzetbe akkor kell jelölést tenni, ha  a megjelölt saját számokon túl gépi játékot is kérne a játékos. Egy szelvénnyel legfeljebb 20 játékot lehet játszani, vagyis a 6, saját számokkal kitöltött számmező mellé még 14 gépi játékot lehet kérni (természetesen a saját és véletlenszerűen választott játékok számát tetszőlegesen lehet variálni, kérhetünk például 2 kitöltött saját mező mellé 18 gépi játékot is).

Ötöslottót 1 vagy 5 hétre lehet feladni. Ha jelölést tesz az „5 HETES”jelölőnégyzetbe, akkor a következő 5 sorsolásra érvényes a játéka, ha üresen hagyja, akkor csak a következő sorsoláson vesz részt.

JOKER játék

Ötöslottó játék mellett lehetőség van részt venni a JOKER játékban is, melynek leírásá itttalálja.

Mennyibe kerül egy Ötöslottó alapjáték?

Egy alapjáték ára:   225 Ft

A fizetendő összeg: 225 Ft x alapjátékok száma x hetek száma 
(ha például két számmezőt szeretne kitölteni és a számokat 5 héten keresztül küldené játékba, akkor az ár: 225 Ft x 2 x 5 = 2 250 Ft.)

Mikor és hol lehet Ötöslottó játékot feladni?

  • Vasárnap 5:00 és szombat 17:30 között.
  • Bármely online terminállal rendelkező értékesítőhelyen – az értékesítőhely nyitvatartási ideje alatt -, interneten, telefonon, SMS-ben és ATM-en.

Ha a fentiekben bármilyen okból (pl. ünnepek, rendszer-karbantartás stb.) változás történne, azt közzétesszük.

Hol találja meg a kisorsolt nyerőszámokat és a heti nyereményeket?

Internetes oldalunkon kívül a terminállal rendelkező értékesítőhelyeken kihelyezett hirdetményeken, a teletext 871. oldalán, továbbá megjelenik néhány országos napilapban, illetve a SzerencseMix újságban.

Nyerési esélyek

5 találat    1 : 43 949 268
4 találat    1 : 103 410
3 találat    1 : 1 231
2 találat    1 : 44

1 : 43 annak az esélye, hogy az Ötöslottó játékban nyer.

A nyereményekre fordítandó összeg felosztása

5 találat    30 %
4 találat    17 %
3 találat    18 %
2 találat    35 %